Söndag!

2008-11-30 12:45:29
kategori: Allmänt   [2] kommentera
Nu har jag äntligen skickat efter julkorten. Har ju haft de klart för beställning i ungefär 2 veckor, men de har bara inte blivit av, men nu så!!!
Mathilda har precis lagt sig, förhoppningsvis sover hon en stund nu. Hon sover ju knappt längre på dagen, en timme bara. Meeen, hon har börjat sova länge på morronen igen. Igår vaknade jag kl 9.45 å hon 10. idag gick vi upp 9.30. Det är ju lite drygt när hon går på dagis tis,ons,tors. Då får vi ha klockan på ringning kl 8. SUCK!!! Men men...
Idag ska vi åka in på julskyltningen en sväng nu på eftermiddagen. Få se om Malin jocke å ungarna blir me (?).. Är ju så himla mysigt å gå där när de är lite halvmörkt ute å massa massa folk överallt.. :-D

Nej, nu ska jag passa på å ta lite tvätt medan hon sover..!!!

Jämföra lite..

2008-11-29 20:12:00
kategori: Graviditet Nr 2   [1] kommentera
Jämföra lite Sf-mått. Har ju bara hunnit mäta 2 gånger den här gången, men jag får fylla i allt eftersom veckorna går.. :-) Är ju så kul å jämföra tycker ja.. :-)


Ligger precis på "normal"-kurvan. Förhoppningsvis fortsätter ja ligga kvar där, vill inte bli så himla stor, om jag får välja.. ;-)

Filåt!

2008-11-28 20:56:05
kategori: Mina Tankar   [5] kommentera
Vill be om Ursäkt till mina vänner!
Jag har totalt tappat orken, för allt. Känner att jag bara sitter hemma nu den sista tiden. Både ork å lust är som bortblåst. Sover/vilar när Mathilda sover, vilar för de mesta är hon är på dagis oxå... :-(
Tycker själv att jag är sååå tråkig som inte orkar nått, är trött hela dagarna nu.
Blir så arg, jag som haft all energi i världen fram tills nu..
Längtar tills denna orkeslösa period är över!!!
Tur för oss gravida att de finns något som kallas Telefon!! ;-)

Filåt tjejer!!!

Hemma från MVC!

2008-11-27 12:00:51
kategori: Graviditet Nr 2   [2] kommentera
Jaha.. då har man varit å träffa BM.. Lite prover togs så klart..


 
Skrutt 2
 
Me Mathilda
Vecka
31 (30+0)
 
32 (31+0)
P-glukos
4.9
 
4.7
Hb
105
 
105
Bt
110/55
 
120/60
Sf-mått
29
 
28
Hj-ljud
142
 
128
Vikt
10.8kg +
 
9.0kg +
Läge
Tvär
 
Huvud, rörl


Jajjemen, som ni ser ligger skrutt på sniskan... Som jag misstänkt lääänge nu eftersom jag känner mest sparkar neråt.. Såå, huvudet är under mitt högra bröst och fötterna snett neråt vänstra ljumsken... SUCK.. Så BM sa att bebisen har på sig till v 36 (35+0) att vända sig själv, annars blir de vändningsförsök.. :-(
Men de förklarar varför jag har så jobbig att andas. Huvudet trycker mot mina lungor å BM sa att de kan bli rktigt drygt med andningen ibland när bebis har huvudet där, vilket jag kännt!!!!!

Nej, dags å sätta fart innan hjärtat kommer hem!!

MVC

2008-11-27 09:15:16
kategori: Graviditet Nr 2   [2] kommentera
Happ, dags att åka in till MVC nu då.. Hoppas min BM är där idag..!!!!
Hoppas järnvärdet är bra, fast jag tror att de kan va lite lågt för jag är såååå trött.. fast de kan man ju va ändå.. men men, visar sig..!!!

Jag har gjort det..

2008-11-26 12:16:55
kategori: Allmänt   [5] kommentera


Jaaaa, en riktig tjuvstart i år... Ni som känner mig vet att jag gör aldrig detta förrän dagen innan jul, den 23 dec.. Fråga mig inte varför det blivit så, de bara har det..!!
Japp, jag har druckit julmust... jag skyller helt å hållet på graviditeten, jag va ju sååååå sugen!!! Å de blir inte bättre av att Roger går å dricker de hela tiden, å riktigt sörplar i sig de bara för att fresta mig.. :-D


Annars då, allt rullar på som vanligt. varit in å klippt mig å färgat utväxten idag, vilket var såå behövligt!!!
Nu väntar jag på att maten ska bli klar, så ska jag försöka hinna me å sy in ett par byxor innan jag ska hämta Mathilda på Dagis..


Neee, dax att sätta fart om jag ska hinna me allt!!!
Ha en bra dag!
Kväller..

2008-11-25 19:13:35
kategori: Allmänt   [2] kommentera
Sitter här nu, med ömma fötter :-D Jag och Mamma har ju varit i Borlänge heeeela dagen idag å handla "julklappar".. Tror vi handlade mer åt oss själva än va de blev presenter.. haha, iaf Mamma..!!! Ah, kommer väl bli ett antal vändor fram å tillbaka innan man e klar endå...

Mamma va självklart på jakt efter en ny mössa.. Som vi skrattade!

(Nej, hon köpte inte denna, men visst va hon väl sååå söt)

Nej nu ska jag ta å va ite social med Sanna! Roger å Jonny e in till stan å hämtar mat.. :-D Så blir de filmtajm..!!!

Fullt Upp!!

2008-11-24 11:42:09
kategori: Allmänt   [2] kommentera

Fick en underbar sovmorron i morse. Halv 10 hämtade jag in Mathilda till oss, så kikade vi lite på TV sen gick vi ner. Roger e hemma idag från jobbet så de blev en riktig mysmorron!!!
Den här veckan är det fullt på schemat!!!
Tisdag: Jag å mamma drar iväg å ska handla Julklappar + lite annat smått å gott :-)
Onsdag: Klippa å färga håret!
Torsdag: MVC
Men de e skönt när de händer lite, då går veckan lite snabbare!!!

Nej nu ska jag snart göra lite käk åt vildingen..


Vilken Kväll..

2008-11-23 11:00:02
kategori: Allmänt   [5] kommentera
Hann inte mer än att gå å lägga mig i går kväll så fick jag höra via telefon att dom var på väg in till Akuten med Roger..
(Roger va ute hos David å bastade å drack Öl med grabbarna igår)
Då hade han helt plötsligt bara inte kunna andas. Så Linda (som e SSK å som tur va var chaufför) körde in han.
Dom kunde inte hitta nå direkt fel på lungorna utan trodde att de hade med muskulaturen å göra, och möjligtvis en koppling till ett fel han har på två nack-kotor (?) om jag fattade rätt. Fick smärtstillande, beordrad hem å vila (dom skulle på krogen) och remiss till lungröntgen nu i veckan. Så har han även tid för kotorna den här veckan.
Så nu ligger han här hemma på soffan, kan inte stå upp, utan ser ut som en fällkniv när han går för att han ska kunna andas...

Så jag har sovit som på nålar i natt. Vaknat så fort jag inte hört att han andas, så fort han försökt vända på sig...

PLUS att han sparkade i stortån i en tröskel så den är stor som en potatis, blå å öm.. :-)

Han kan, min Roger!!!

Hmmm... Ta i trä!

2008-11-22 21:31:31
kategori: Graviditet Nr 2   [2] kommentera
Kan de ha varit nå annat ändå?? Förhoppningsvis var de det...
Idag har det inte kliat mycket alls, å utslagen är nästan borta....
Frågan e ju bara va de va i så fall. För jag har inte varit i kontakt med något nytt, inte ätit nått konstigt heller. Hmmm, hur som helst så hoppas jag att de är/var allergi å att de e helt borta imorn!!!!

Kliat i ca 4-5 dagar och utslag i 2 dagar.
Utdragen allergi eller kortvarig grav.klåda...??? :-D

Hur som helst så finns de ingen som är så glad som jag att va av med detta kliande (TA I TRÄ). Har kunnat kapat av armarna för de kliade så mycket!!!

Håller tummarna att de e borta imorn!!!

Kliande armen..

2008-11-21 19:13:29
kategori: Graviditet Nr 2   [9] kommentera
Svårt att få till de på bilden, prickarna är såååå små och överallt...
Men här är en bild iaf...På min Kliande arm.
Som sagt, svårt å se på bilden, men hela armarna ser ut så och även magen...
Å de KLIAR...

MVC ringde inte upp... Har försökt leta lite info på nätet och som de verkar så ska de inte vara nån fara så länge man inte får prickarna i händerna eller under fötterna...(?)
Kanske ska ringa Sjukvårdsupplysningen imorn å höra, för å vara på den säkra sidan...

De Kliiiiiiiiaaaaaarrr....

2008-11-21 15:39:00
kategori: Allmänt   [4] kommentera
Fy fan säger jag bara.
Har förmodligen åkt på Graviditetsklåda. För de kliar så jag håller på att bli galen!
Båda armarna och hela magen är prickiga, små små röda prickar.. å de KLIAR!!!!!!! Smalbenen kliar oxå, men har inga prickar där iaf...
Har ringt MVC å lämnat ett medelande, vill veta om de finns nå man kan göra.. Förhoppningsvis ringer dom upp idag.. står inte ut med tanken på att de ska va så här hela helgen. 
Och värst är de på kvällarna å nätterna. Kan knappt sova för de kliar så in i helvete... Skulle kunna hugga av armarna, dra bort skinnet från magen å kapa benen......

Nån som varit med om detta å har nå bra tips???
(förutom duscha kallt, för de vill ja inte....Brr)Graviditetsklåda (Hepatos)

Vid graviditet finns det en speciell typ av generell klåda som är ett specifikt graviditetssyndrom, som vi kallar för graviditetsklåda eller hepatos. Bortsett från stressen på grund av klådan finns det inga risker för mamman men det finns en viss risk för förtidig förlossning och syrgasbrist hos barnet under förlossningen. I dag är riskerna små eftersom det finns behandling att ge.


Vem får graviditetsklåda?

Ungefär 1-1,5 % av alla gravida får denna speciella form av klåda. Av dessa insjuknar de flesta (65%) i sista tredjedelen (trimestern) av graviditeten. Cirka 10% får tillståndet redan i första trimestern.

Hur ter sig klådan?
Klådan finns ofta både på buken, armar och ben

Klådan kan vara mycket plågsam, den är djup, stickande och brännande och har en tendens att vara värst på nätterna. Den är inte förenad med utslag men du kan få rivmärken efter allt kliande.
Klådan kan förbättras något under de tre sista veckorna före beräknad förlossning - och den försvinner omedelbart efter förlossningen!


Vad beror klådan på?

Det är de förhöjda graviditetshormonerna som orsakar en påverkan av levern. Det förklarar också att mammor som väntar tvillingar får graviditetsklåda 5 gånger så ofta som de som bara har ett barn i magen. Graviditetshormonerna bryts ner i levern till gallsyror och på grund av ärftliga faktorer transporteras dessa inte bort på normalt sätt. Mängden av gallsyror i blodet ökar och dessa lagras i underhuden och ger upphov till klåda. Symtomen försvinner omedelbart vid förlossningen när graviditetshormonerna sjunker.


Finns det några risker för mamman eller barnet?

Det finns en viss risk att du drabbas av tillfälliga psykiska problem på grund av den envisa klådan men det finns inga risker för kvarstående problem. Inte heller finns det någon risk för kroppsliga sjukdomar.

Förtidig förlossning kan bli ett problem för ditt barn om det sker tidigt i graviditeten, före 33 fullgångna graviditetsveckor. Det finns en ökad risk för syrebrist under förlossningen - en risk som i sin tur ökar behovet av att förlösa med kejsarsnitt.


Vad är det som händer?

Graviditetshormonerna bryts ner i levern till gallsyror och på grund av ärftliga faktorer transporteras dessa inte bort på normalt sätt.

Det gör att gallsyror anhopas i cellerna i levergångarna, gallsyror utsöndras i ökad mängd till blodet och transporteras tillbaka till levern. Det blir en ond cirkel. Gallsyrorna ökar stasen och bryter ner levercellerna - levervärdena i blodet ökar.

Från 24 graviditetesveckor har fostret en egenproduktion av gallsyror som avlägsnas via en aktiv process i moderkakan. När gallsyrorna i mammans kretslopp stiger minskar moderkakans förmåga att befria fostret från gallsyror och nivån i fostrets kretslopp kan bli högre än i mammans. Gallsyrorna påverkar navelsträngen och kan ge upphov till kärlskador som i sin tur kan ge upphov till syrebrist hos fostret.


Handläggning

Klådans intensitet talar inte om hur allvarlig leverpåverkan är. Därför följer man på mödravården eller via förlossningen nivån av gallsyror och bilirubin i ditt blod. Om dessa prover visar ökande leverpåverkan kan det hända att man vill sätta igång din förlossning 2 eller till och med 4 veckor före det att du är beräknad.

Om tillståndet försämras före graviditetsvecka 35 kan det hända att man behandlar dig med specifik medicin i tablettform (Ursofalk). Denna minskar leverpåverkan men det är dessvärre inte säkert att klådan förbättras.Sega Dator..

2008-11-20 21:49:26
kategori: Allmänt   [0] kommentera
HATAR den här bärbara datorn ibland. Speciellt när Roger å Jonas pratar på Skype. Den här datorn bli skit seg då... Grrr, tar typ minuter att ladda upp en sida.. blir galen!!!!

Men men, sitter här å kikar runt lite.
Har tagit ny magbild idag (v 30), va ju meningen att jag skulle lägga in den nu ikväll, men jag får göra de imorn eftersom Roger sitter vid "huvud datorn". Den här är vi bara ute på nätet på, lägger inte nå kort eller nå sånt här... Så de får väl vänta då...

Börjar verkligen känna att magen är "i vägen" nu. Skulle bädda rent i Mathildas säng, böjde mig ner över kanten, å de va precis att jag nådde ner för magen tog emot.. :-D Får bli Rogers uppgift i fortsättningen tror ja...!!! 

Neee, nu orkar ja inte sitta här mer..
Höres i morn allihop!!!!!

Redan V 30!

2008-11-20 09:53:01
kategori: Allmänt   [4] kommentera
Jaha.. sitter här, alldeles själv. Ska strax göra mig lite frukost å sen dra igång med å städa hade jag tänkt, så då blir de gjort före helgen iaf!!!
Är så trött om dagarna nu, å de blir inte bättre av att jag å Roger sitter vid varsin dator på kvällarna å spelar de där jäkla Betapet till mitt i natten.. som jag för den delen är helt värdelös på.. :-D Men kul e de..!!!

Går in i vecka 30 idag med skrutten i magen..!!! Jisses va fort de går den här gången, känns inte som jag hinner me riktigt. Har ju inte samma tid heller att koncentrera sig på graviditeten som när ja väntade Mathilda. Nu är de ju full rulle hela dagarna när man har henne.
Inte långt kvar nu. Och de kommer kännas som de går ännu snabbare nu när alla storhelger kommer, tycker alltid julen är över alldeles för fort..

Nej nu kurrar magen här.. !!

Längtar efter mig!

2008-11-19 12:01:18
kategori: Mina Tankar   [4] kommentera
Jag har verkligen blivit världens lataste. Jag orkar ingenting längre. Sitter hemma för det mesta, orkar inte göra mig i ordning heller längre. Jag skulle aldrig bli en sån där "mys-byx-med-håret i en knut-inge smink-glasögon-mamma". Å nu sitter jag här med precis allt de där som jag inte skulle göra..

Fast egentligen är jag inte det heller. Jag tycker att jag tar hand om mig själv ganska bra när jag är mamma, värre när jag är gravid. Då är orken som bortblåst (lika när ja väntade Mathilda). Så nu längtar jag till denna graviditet är över så jag kan bli mig själv igen, få tillbaka orken att ta hand om mig själv igen.

NEJ, nu får de va nog. Nu tänker jag hoppa in i duschen å se ska jag göra mig iordning. Har inget speciellt att göra mig iordning för idag, men de skiter jag i. Man kan ta hand om sig ändå!!!!!!!!
Eller förresten har jag visst nått att göra mig iordning för- Roger!!! Han kan få slippa den här tråkiga,fula,mys-byx tanten för en dag iaf!!!

Betapet

2008-11-18 23:36:53
kategori: Allmänt   [2] kommentera
Jaha.. Eftersom jag har undrat ett tag nu vad de e Sandra Bloggar om -Betapet, ett spel, så va jag ju tvungen å kika runt lite på nätet. Självklart fastnade jag totalt. Även lurat in sambon på de oxå. Så hela kvällen nu har Roger setat vid fasta datorn å jag med bärbara i knät framför TV:n så har vi spelat mot varandra i ca 5 timmar... :-) Håller med dej Sandra att de är en aning beroendeframkallande.. :-D
Men de gör inget, jag kan behöva bättra på mitt ordföråd en aning.. :-)

Men nu ska jag lägga mig, vi försov oss i morse. Fast jag hade klockan på 8 så råkade jag nicka till en stund till å vaknade av ett ryck halv 9. Hon ska va på dagisklockan 9 så de va bara å in å väcka henne å göra oss klara.
Kommer väl säkert försova oss imorn me nu för de blev sent idag (japp, 23:30 är sent när ja e gravid :-D, annars me för den delen).

God natt på er
Sov Gott!!!!

Ögoninflammation mellan 18-18.30?

2008-11-17 09:37:40
kategori: Allmänt   [6] kommentera
Jaa, som rubriken säger, Ögoninflammation mellan Kl 18-18.30???
Flera kvällar i rad nu så har jag trott att hon är på väg å få ögoninflammation. Det började i Torsdags, när vi skulle lägga henne på kvällen så var hon alldeles röd runt ögonen å hon kliade å så, Jaha tänkte jag, då va de våran tur (eftersom alla vi umgås med haft det) Men sen på morgonen var de ingenting alls. Sen på fredag kväll, när vi skulle göra iordning henne för natten, så va hon jätte kletig i ögonen. Fick göra rent innan hon la sig, å på morgonen -inte ett spår!!! Lika i Lördags och igår kväll, fick torka bort massa klet innan hon la sig, å inte ett spår nu på morgonen.... hmm.. Verkar som hon har ögoninflammation mellan 18 -18.30 bara?? ;-) Knepigt!
Annars är hon väl snorig å små gring, håller på å få en till tand. Haft lite feber oxå. Men de hör väl till.

Fixade en krans till dörren igår. Inte världens finaste men den får duga! Blir ju ilte mer vinterkänsla av de hela nu, nästan lite julkänsla... Åååh vad jag längtar efter julen!!Nej nu ska jag ta å slänga på Vildingen här lite kläder. Känns så där ruggit inne idag, Brr!


Underbara Unge!

2008-11-15 22:12:27
kategori: Mathilda   [1] kommentera
Vi la Mathilda vid 18.15 tiden idag. Hon har varit lite krasslig i 2 dagar nu, En ny tand på G.
Hur som helst så slängde vi oss i soffan sen å spelade lite Kort. Vid 19.30 tiden tyckte vi att vi hörde nått uppifrån. Jag skickade ut Roger i hallen för å lyssna, han visslade åt mig lite lågt, så jag gick dit.
Å där stog vi i hallen å lyssnade på våran underbara unge som låg uppe i sin säng å sjöng "lille katt". Sen ca 2-3 veckor tillbaka så sjunger hon den nästintill varje morgon när hon vaknar!
Är ju så mysigt att vakna av att hon sjunger.. :-D

Hon sjunger samma mening om å om igen... "lille katt  lille katt  lille katt  lille katt..."osv.
Med rätt melodi!
När hon lärde sig den så sjöng hon "lille dutt" eller "lille ka"...

Hon är för underbar, Våran skruttfia!!!

Köksbordet!

2008-11-14 13:33:43
kategori: Hemmet   [5] kommentera
Tänkte slänga in en bild lite snabbt på köksbordet, som nu är klart!!

FÖRE


EFTER!!

Betsat och Lackat!!!

Är supernöjd. Blev mycket bättre nu när bordet blev mörkt eftersom bänkskivan i köket är mörk..!!
Så är jag klar med förstoringarna som ska upp  hallen, va å köpte ramar igår. Så ikväll åker dom upp på väggen i hallen!!! Vet bara inte riktigt hur jag ska placera dom, få fundera lite under dagen...

Ramarna är 18x 24 cm

Nej nu hör jag att vildingen där uppe är vaken.. Hon har feber idag, stumpan. Trodde hon höll på å bli sjuk men fick se på förmiddagen nu att en ny tand är på väg upp..
Och imorron får äntligen Mamma komma hem, så då blir vi i Sunnansjö!!!! :-)

Ha en bra dag!

Magen V 29

2008-11-13 22:03:21
kategori: Graviditet Nr 2   [7] kommentera
Dags för en ny bild då..
Å självklart ville ju Älsklingen va med på ett magkort.. :-)

Ooooh va han spänner å ja skrattar.. :-D

GRATTIS ÄLSKLING!!!

2008-11-13 09:22:48
kategori: Allmänt   [9] kommentera
Idag fyller våran gammgubbe här hemma hela 29 år!!!!

♥ GRATTIS ÄLSKLING!!! ♥
Vi älskar dej så otroligt mycket, Du betyder allt för Mig, Mathilda å skrutt i magen!!!!!

Hoppas du får en underbar dag!!!!!
HIPP HIPP
HURRA HURRA HURRA!!!
(Wiiiiihoooo, medan jag satt å skrev detta inlägg nu så ringde dom från Försäkringskassan. Jag är beviljad full havandeskapspening så jag behöver inte jobba mer från den 6 dec. JIPPI..!!!! )

11/11-08

2008-11-11 22:17:47
kategori: Allmänt   [7] kommentera

Ett datum som jag aldrig kommer glömma.
Livet kan vända så himla fort, utan minsta lilla varning, bara så där, på nån timme.
Helt plötsligt är allt upp och ner, kaos. Tårarna bara rinner.

Det är inte bra än, men på bättringsväg iaf..!


Om telefonen bara kunde ringa!

2008-11-11 17:43:56
kategori: Allmänt   [3] kommentera


(Lånad bild)


Mathilda!

2008-11-11 09:50:04
kategori: Mathilda   [3] kommentera
Jag blir så irriterad ibland.
Hon heter MAthilda. MATHILDA!!!!
Detta eviga tjat om "Thilda". NEJ hon heter inte Thilda, jag vill inte att hon ska bli kallad Thilda för hon är ingen Thilda. Hon ser inte ens ut att heta Thilda, inte ens litegrann..

Att någon nångång ibland råkar säga Thilda åt henne är väl oki.
Men dessa personer som vet att jag avskyr det, som bara fortsätter å fortsätter, verkligen ropar "Thilda" efter henne 100 gånger på 5 min, gör mig galen.

Hon heter MAthilda!!!!!!

(Något som irriterade mig så mycket igår kväll att jag knappt kunde somna)

Presenter..??

2008-11-10 10:46:30
kategori: Allmänt   [5] kommentera
På Torsdag fyller Roger år, och jag vet inte nå vad jag ska köpa. Är ju så tråkigt å alltid köpa samma "grundsaker" som strumpor å sånt skit.. behövligt, men tråkigt!
Skulle vilja komma på nå riktigt roligt.. Det blir ju inte lättare heller när han inte önskar sig nått... Hmm..??
Nån som har nå bra, roligt tips???(Och Roger, eftersom du brukar kika in här så får du inte läsa kommentarer, om de finns)
:-D

Pappas Dag!

2008-11-09 16:52:53
kategori: Allmänt   [1] kommentera

Pappa med en Liten (hungrig) Mathilda som bara var 2 dygn här!

Då papporna blev till
var tanken ganska klar.
En pappa har nått i sig
som ingen annan har.

Han ger dig av sin kunskap
försöker att förstå.
I alla livets skeden
han är att lita på.

Därför kära pappa
om frågan ställdes nu.
Vem är den bästa pappan?
Jo, svaret det är DU!


Du är Världens Bästa Pappa!
Vi Älskar dej Mest av Allt!

Den gör mig Nervös..

2008-11-09 00:04:48
kategori: Allmänt   [1] kommentera
Har ju den här som numera stirrar på mig så fort jag sätter mig här..


Även fast den inte är på så känns de som hela världen ser mig när jag sitter här.. Jag har nog sett alldeles för mycket filmer.. ;-)
Nej, imorn så får nog en av Mathildas gamla strumpor gömma denna lilla Kamera när den ändå är avstängd.. kanske jag kan slappna av...!!!
 
Dags för en till natt med mina kuddar (suck) 3 under huvudet, 1 under magen och 1 mellan knäna när jag ligger på sidan. Eller alla 5 under huvudet (så jag blir halvsittandes) så jag kan andas om jag ligger på rygg. Ett jäkla bökande är det iaf. Vaknar ju varje gång jag vänder på mig eftersom kuddjäklarna måste ju me..

Ha en bra natt, de ska jag försöka.. ;-)
Tack å Go Natt!

1:a Tandläkarbesöket!

2008-11-07 10:07:29
kategori: Mathilda   [4] kommentera
Då var första tandläkarbesöket avklarat!!
Det gick bra. Tanden är intryckt men inte lös, så hon ansåg att "prognosen var bra" än så länge. Men vi skulle få en ny tid om 3 månader för koll igen så det inte blivit någon inflammation i tandköttet eller missfärgning på tanden. Så de kändes bra att dom fortsätter kolla upp det!
Det skulle förmodligen rätta till sig självt, antingen före eller efter hon tappat tanden sen!
Så fick hon en gnuggis tatuering närhon va klar :-D
Så nu ska jag väl ta å ringa försäkringsbolaget på eftermiddagen å anmäla att det hänt, ifall det skulle bli nått i framtiden!

Just nu är vi ute i Grangärde å hälsar på Sandra, Olivia och Lovisa en sväng. Får dom leka av sig lite nu på förmiddagen!!
Så nu har jag inte tid att sitta här längre!
Ha en bra dag!!!
Fläskläpp och Bula

2008-11-06 18:49:45
kategori: Mathilda   [6] kommentera
Idag när jag hämtade Mathidla på dagis så hade hon en blodig tröja å fläskläpp, snuttan! Någon hade knuffat av henne från gunghästen så hon slog ansiktet i golvet. En stor fläskläpp och så är ena framtanden lite intryckt, så imorn blir det till att ringa tandläkaren! Fick även ett blåmärke under hakan.
Så hann vi inte va hemma mer än ca 15 minuter så ramlade hon ner från soffan å slog i huvudet i bordet så hon har en jätte stor blå/röd bula i pannan. Mammas snutta!!!

Nu har vi nyss varit in å handla nya kläder åt henne, vilket verkligen var behövligt!!
Ett litet "plåster på såren", haha.. ;-) (mer i mammas ögon kanske)

Vecka 28

2008-11-06 13:46:50
kategori: Graviditet Nr 2   [3] kommentera
Kroppen: Framöver blir besöken hos MVC allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Blodsocker: Vid förhöjda sockervärden görs ofta ett belastningsprov för att testa glukostoleransen. När man är gravid kan man få en lindrig form av graviditetsdiabetes som i regel brukar gå bort efter förlossningen.
Blodtryck: Blodtrycket sjunker normalt lite i mitten av graviditen. Exempel: Från att ha haft en vilopuls på 75 vid inskrivningen kan den sjunka till 70 i mitten. De tre sista månaderna ökar ofta pulsen igen och kan då kan den gå upp 80. Om blodtrycket stiger mycket får man ofta gå på tätare kontroller på MVC eftersom det kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning "preeklampsi". Det kan ge sig till känna som huvudvärk, trötthet och dålig fostertillväxt samt för tidig födsel.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 cm och fötterna mäter 5 cm. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet anses livsdugligt vid denna tidpunkt och om det skulle födas måste man registrera barnet enligt lagen. Som tur är har barnet nu mycket goda chanser att klara sig utanför livmodern, med hjälp av bland annat värme från en kuvös.
Varva ner..

2008-11-05 20:09:15
kategori: Allmänt   [0] kommentera
.. ska jag alldeles strax försöka göra!
Varit full fart hemma vid Sandra idag. Vi kom dit runt 14 tiden. Sen dess har det varit full rulle på Mathilda och Olivia, som dom har härjat. Bara bus!!! vid 17 tiden kom ju alla andra oxå så då blev de verkligen inte lugnare.. :-D Kul å träffa allihop va de iaf, så himla länge sen!!
Nu har vi nyss tryckt i oss lite Pizza och jag ska (bara jag e klar här) slänga mig på soffan å bara jäsa.. :-) Roger ska grejja med datorn, han köpte en webkamera idag så han ska väl fixa iordning den!

Och om mindre än en timme så är det ju reklam, med inslag av Grey´s ibland..!!!! 
Missa inte de!!!

Nej nu hör jag hur soffan bara skriker efter mig!!!

Kalas idag..

2008-11-05 10:14:48
kategori: Allmänt   [2] kommentera

Idag har jag bestämt mig för att bara slöa!! Ett tag iaf. Skulle egentligen behöva ta en dans med dammsugaren, men de får faktiskt vänta till imorn!!!
Måste iaf följa planeringen liiite. Tänkt slöa fram till ca 12. Sen är det dags att göra sig iordning innan jag ska ner å hämta Mathilda på dagis. Åker därifrån direkt hem till Sandra å David, är Lovisas 1 års Kalas idag!!!

Så nu är det dags att fortsätta slöa!!!

(Glöm inte Grey´s ikväll!!!)


Skolkort!!!

2008-11-04 17:50:53
kategori: Allmänt   [6] kommentera
Idag har äntligen skolkorten kommit..!!! Och hon är ju bara för söt våran lilla prinsessa!!
Jag har varit så nervig för hur korten skulle bli, om de skulle va en sur eller glad min, så spännande!!!
Så här blev de iaf..Våran glada unge!!

Nya skor!

2008-11-04 12:49:18
kategori: Allmänt   [6] kommentera


Har precis kommit hem från stan, blev lite småshopping. Jag blir galen snart, va eeeevigheter sen jag shoppade åt mig. Å nu, när man helst inte vill köpa kläder eftersom magen bara växer, hittar jag hur mycket som helst. Typiskt. men jag tänker då ta med mig Roger på en shopping dag inom en snar framtid iaf, trots magen!!!

Hur som helst, jag råkade köpa ett par nya skor idag, jag bara kunde inte låta bli, REA va de oxå på dom.. Så snygga!!
Jag hittade et par andra som jag oxå va bra sugen på att köpa, men de får nog vänta tills löningen, har annat som ska köpas som e viktigare.. :-)

Nej nu ska jag slänga mig framför Våra bästa år innan jag ska hämta min gullunge på dagis!!!!


Go Morron..!!

2008-11-04 10:18:06
kategori: Allmänt   [5] kommentera
Idag får jag nog en lite lugnare dag, ett tag iaf. Mathilda är på dagis nu, slut på Höstlovet..!!! Så idag ska jag försöka hinna med lite, in på stan å handla åt Lovisa, ska på 1års kalas imorn till stora tjejen. Skulle behöva kika efter lite kläder åt Mathilda me, hon har sååå dålgt me kläder.

Börjar bli dags att planera inför jul-lovet oxå, till dagis alltså. Mathilda kommer nog bli hemma från ca 19 dec till 12 Jan. Är inte riktigt bestämt än. Roger har väl Jul-lov från jobbet (löjligt, jag vet, att dom har jul-lov på hans jobb- FUSK!!) ungefär samma datum som Mathilda, så då får vi va hemma å mysa allihop!!!

Nej nu ska jag ta å göra mig klar å dra mig in mot stan..!!!
Ha en trevlig dag!

Klätterapan igång igen!!

2008-11-03 10:54:43
kategori: Allmänt   [9] kommentera
Satt här vid datorn å kikade runt i lite bloggar, å så blev det så där farligt tyst här hemma. Jag ropade på Mathilda men fick inge svar. Vilket alltid betyder BUS!
Gick in i köket för det var där jag hörde henne sist... Och möttes av det här:


Japp, hon har klättrat upp på bordet.. och..


Sitter där å häller ut heeeela saltkaret....

Jag lyfter ner henne och går efter dammsugaren och hon leker på golvet i köket, när jag dammsugit klart så va hon borta igen, så jag gick tillbaka med dammsugaren i datarummet å där sitter hon..


..och söker nya vänner på MSN... :-D


Pust, mamma hinner inte med längre... ;-)

Klätterapan..

2008-11-03 10:25:55
kategori: Allmänt   [0] kommenteraMammas lilla klätterapa klättrar på allt nu för tiden..

Idag då, händer inget speciellt, har inga planer alls. Lite tråkigt faktiskt eftersom jag känner för att göra nå kul, men vet inte va, orkar egentligen inte heller så de blir nog lugnt. Ta reda på lite tvätt å så bara!
Har en sån där dag när jag mår lite småilla, känns som det är svårt att andas hur jag än står eller sitter, Bra drygt!
Leka med vildingen här hemma å försöka glömma illamåendet å andnöden iställe.. :-D

Om Mitt Liv

2008-11-01 19:33:25
kategori: Mina Tankar   [3] kommentera
Medan jag städade idag så blev jag å tänka på livet. Hur mycket mitt liv har förändrats sen jag träffade Roger. Några av er vet hur mitt liv såg ut för ungefär 6 år sen, några vet inte. Hur som helst så är det som dag och natt!
Utan Roger har jag nog haft kvar det där jävla skit livet och jag är så himla glad att han fick mig att välja, välja han framför allt de dåliga!
Vill inte ens tänka tanken på hur mitt liv hade sett ut om jag inte träffat han.
Och bara tanken på hur andras liv kan ha sån stor betydelse för hur det går i mitt liv. Hade inte brorsan å hans ex gått ifrån varann så hade det förmodligen inte blivit jag och Roger. Eftersom jag träffade Roger för första gången när brorsan då flyttade tillbaka till Ludvika, granne med Roger! Hur hans olycka kunde bli min Lycka!!

Ja, jag ser verkligen Roger som min räddare i nöden -prins!! För han räddade mig, på riktigt!!
Och jag vet inte vad jag skulle göra utan han, utan Livet jag lever nu, tack vare Honom!

Jag ångrar inte dom åren, dom dåliga åren. Eftersom dom valen har ändå lett mig hit, där jag är idag! Minsta lilla annolunda val hade kunnat ändra allt..

Man lär sig av sin misstag, tur är väl de!

Lite bilder..

2008-11-01 12:42:50
kategori: Mathilda   [6] kommentera
Slänger in lite bilder från Roger å Mathildas ute-förmiddag :-D

Riktigt rosig om kinderna var hon när dom kom in. Inte var de nå populärt å komma in heller när maten va klar. Hon ville va kvar ute å leka med pappa.. :-)

Nej nu ska jag fortsätta städa medan hon sover!!!


Go Morron!

2008-11-01 09:20:29
kategori: Allmänt   [2] kommentera

Känner mig riktigt utvilad idag!
Sitter här å kikar runt en stund nu innan vi ska göra frukost.. Idag på förmiddagen ska jag nog ta å skicka ut Roger och Mathilda å leka i snön, så får jag plocka lite här inne, behöver ta golven å så gå igenom hennes leksaker lite, får se vad vi hinner med.. :-)

Nej nu ska jag kika vidare på nätet innan de blir frukost!
Ha en bra dag i snön allihop!!!


Här inne kan du läsa om det mesta som händer
i vårat liv. Våran lilla familj består av
Mamma Therese -84. Pappa Roger -79.
Tillsammans har vi 2 helt underbara små troll
♥Mathilda Juli -07 och lilla ♥Melvin Feb -09.
I veckorna är jag ensamstående eftersom
Roger jobbar i Sthlm. Vissa dagar är det
himla tufft, men vi klarar det rätt bra ändå
tycker jag!! Vi bor i ett hus som vi grejjar med
titt som tätt en liten bit utanför Ludvika (Dalarna).
Har lite kvar att göra innan vi är helt nöjda, om man någonsin blir det?!

Om det är något annat som ni undrar över är
det bara att fråga.Våran Prinsessa!
Född: 070727
Om Mig: Jag är en väldigt glad tjej. Jag älskar att
busa och leka, är nästan inte rädd för nånting
alls. En väldigt tålig tjej är jag, säger
flesta! Att reta både Mamma och Pappa är
något som jag är väldigt bra på! Tur att jag är så
söt att jag för det mesta kommer undan med
allt hyss jag gör!Våran Prins!
Född: 090217
Om Mig: Jag börjar bli riktigt stor nu! 8 tänder.
Går för fullt, härjar och busar. Retas me syrran
är nått jag är jätte bra på. Så nu har mamma
fullt upp å hålla koll på både mig å syrran eftersom ingen av oss stannar på stället hon sätter ner oss :-D Annars är jag precis som syrran -
Alltid nöjd och glad!!!Kärleken!
Som är och har varit min stora kärlek sen
vintern -03. Pappa till våra två underbara
skruttungar. Genomsnäll och "klassens clown"
är vad du är. Tillsammans med dej har man aldrig tråkigt.
Utan dej skulle jag inte vara den är jag är idag.
Du är min klippa och Jag Älskar dej!!