FÅTT SVAR OM "Hemlisen"!!!!!!

2009-04-30 11:29:19
kategori: Jobbet me Huset!!   [6] kommentera
Eller ja, hemligt å hemligt är de ju inte. Men de gäller iaf inlägget ja gjorde i förrgår, Svaret vi väntade på.
Det har kommit nu och nu är det klart. Vi SKA panela om Huset, garaget, Bon och riva altanen vi har nu och bygga en ny+ ett superstort soldäck... Wiiiiiieehooo...!!!!!!!!!!!!!
Idag är ingen lyckligare än JAG!!!! Äntligen ska vi få ett fint hus. Slipper jag skämmas för utsidan av huset så fort någon kommer hit..... Allt kommer se lika ut, samma panel och samma färg.
Bort me alla fula plankor som håller på å ramla av huset och färgen som flagnar bara man tittar på den. Det fula teglet som bara blir fläckigare och fläckigare för varje sekund (känns de som) som går....

Sååå.. Under våren/sommaren nu kommer ni kunna följa (den som vill så klart) ompanelningen av allt och bygget av nya altanen i min Blogg!!!!!!

Från kråkslott till SLOTT!!!

UNDERBART!!!!!


Mathilda sjunger!

2009-04-29 20:23:30
kategori: Mathilda   [10] kommentera
Som jag har kämpat för att få Mathilda att sjunga framför kameran. Men hon har bara vägrat å vägrat. Men idag, i bilen sjöng hon. Och jag fick me nästan allt (utom lite i början), så skippar hon dom sista orden bara. Men ändå, så här mycket har jag aldrig fått filma henne när hon sjungit..

Mathilda- Blinka lilla stjärna!

Sötnos!

Shoppat lite idag igen...

2009-04-29 12:41:40
kategori: Allmänt   [1] kommentera

Hemma

2009-04-28 15:43:41
kategori: Allmänt   [1] kommentera
Sorry, Ni får stå ut ett tag till... Ser fortfarande ut att gå galant, men skulle få säkert svar antingen i morn eller torsdag. Och jag törs inte säga nått innan, blir såååå lessen om de skulle gå åt h*lvete.

Så jag lånar era tummar en eller två dagar till... :-D

BVC

2009-04-28 11:57:31
kategori: Melvin   [2] kommentera


Melvin 10 Veckor
Vikt: 7070 gram
Längd: 65 cm

Jämför lite..

Mathilda 10 Veckor
Vikt: 6040 gram
Längd: 63 cm


Äntligen Tisdag!!

2009-04-28 10:07:58
kategori: Allmänt   [4] kommentera
Idag klockan 14 vill jag ha så många tummar hållna som möjligt.. :-D!!!!!!!!!
Nog för att jag tror att de kommer gå galant, men man ska aldrig ta ut segern i förskott..!!!

Hoppas hoppas hoppas!!!!!

Ne nu bär de strax av mot BVC..


Skvallerbytta bing bong..

2009-04-27 11:50:02
kategori: Allmänt   [8] kommentera
Hmm.. Skvaller. Något som vi alla tycker om och något som vi alla gör. Men sen finns de ju en viss skillnad på skvaller och skvaller. Jag anser mig själv vara en rätt tråkig skvaller-tant. Hör aldrig nå Rolig, och när man väl gör de så vet redan alla.
Men sen finns de ju sånna där personer, sånna som lever på att skvallar, som inte kan öppna munnen utan att berätta något, även fast det handlar om ens vänner så bara måste man skvallra. Ja som ni fattar syftar jag ju på en viss person. En person som inte kan ha munnen stängd över huvudtaget. Som till och med lägger på lite extra och även hittar på/ljuger.
De här gör mig galen. Och jag kan inte säga åt denna människa för de gör att andra i sin tur blir "osams" bara för att den sagt till den å den sagt till den men som inte fick säga nått... osv.. Ni vet hur de där funkar.
Visst att folk skvallrar, de gör alla Men måste man ljuga, hitta på saker/situationer som aldrig hänt. Fattar man inte att de till 99,9% kommer fram... Är man så j*vla dum..?!?

Men du, lilla människa. Jag hoppas att du tar åt dej. Och jag hoppas du fattar varför du inte har några vänner kvar. För dom flesta är jävligt trött på dej och ditt j*vla skvaller och dina påhittiga historier..!!!

Nej, nog med energi nerlagt på denna person...

Shoppat lite!!

2009-04-26 17:05:32
kategori: Allmänt   [6] kommentera
Ja idag drog vi till Kupolen en sväng på förmiddagen, Mathilda behövde ju nya skor. Så vi packade in våran rumpor i bilen å åkte!!
Roger blev ju lagomt impad när han igår kväll fick reda på att E.M.D skulle dit idag. Men vi åkte upp i tid så vi skulle hinna bli klara innan. Så vi åkte väl därifrån vid halv 1 tror ja. Dom spelade kl 14.. Men redan då vid 12.20 när vi gick förbi vid scenen så stog de massvis me små tjejer där å väntade.. :-D

Hur som helst. Vi hittade ett par skor åt Mathilda, Hello Kitty även dom.


 Så fick jag mig ett par ny dojjor.!!


Och 2 par brallor, Jeansleggings med bakfickor!

Ursäkta den nyputsade spegeln.. ;-)

Var en sån där dag när jag såg hur mycke kläder som helst som jag bara ville ha, men men. Tror jag får ta en vända upp igen, utan "spara". Han kallar ju mig "slösa" ,Undra varför!?! :-D

Så här kul e de å åka bil.. Och sh

2009-04-26 12:27:59
kategori: Allmänt   [3] kommentera

MMS

Så här kul e de å åka bil.. Och shoppa me mamma ;)


Vagn!

2009-04-24 11:16:56
kategori: Allmänt   [1] kommentera
Ja nu har vi äntligen fått tag på en sittvagn till Mathilda. Så Roger åker å hämtar den idag efter jobbet. Är en beg. Emmaljunga scooter. Jätte fin.. Svart/silver. Massa tillbehör oxå- footsack, vinteråkpåse, insektsskydd och regnskydd. Och vi fick den super billigt. Så jag är sååå nöjd!!!


Sen till kvällen ska vi grilla med Brorsan och Johanna!
Helgen ska vi spendera hemma! I morn kommer Anna och Janne å så ska vi fixa ihop sandlådan, Roger oljade den igår så imorn blir de till att åka å hämta sand. Svänga in nånstans å köpa lite leksaker till den oxå. Mathilda verkligen älskar sandlådan. Hon sitter jämt där när jag kommer å ska hämta henne på dagis. Ska bara försöka klura ut vart jag vill att den ska stå... hmm....!? 

Underbara väder!

2009-04-23 10:00:37
kategori: Allmänt   [1] kommentera

Är bara så varmt å skönt ute. Och ännu finare ska de bli till helgen..


Så idag blir de till att å hämta Mathilda på dagis, Gick igår oxå och det va riktigt skönt!
Nej nu ska jag ta å gå ut å Kratta färdigt alla dessa löv (som aldrig tar slut) medan Melvin ligger ute i vagnen å sover!!

Ha en underbar dag i de fina vädret!!!


BVC Besök!

2009-04-22 12:28:30
kategori: Melvin   [2] kommentera
Nu e vi hemma!

Melvin 9 veckor 1 dag!
Vikt: 6770 g
Längd: 63,4 cm

För dej som e nyfiken!

Tack för en trevlig kväll..!!

2009-04-21 22:27:12
kategori: Allmänt   [0] kommentera

Linda och Danne har prrecis åkt. Vi har haft Fia me Knuff Kväll ikväll.. Super kul. Jag vann första omgången å Linda andra!!! Brukar försöka spela lite spel då å då men nu va de jätte länge sen. Måste vi skärpa oss..!!!


Imorron e de dagis för Mathilda och första föräldraträffen för mig å Melvin på BVC. Ska bli kul å se vad vågen säger imorn. Spännande å se om de e nå folk man känner igen i gruppen, tråkigt om man inte känner igen nån alls.. Men men, de visar sig!!!

Dags för sängen
Go Natt!!!


Eftermiddagen!

2009-04-20 20:17:14
kategori: Allmänt   [3] kommentera
Har vi spenderat ute. Jag har krattat, Melvin sovit, Roger har bytt hjul på min bil och Mathilda har varit högt å lågt.. :-D Skönt va de iaf i de fina vädret!!!

Självklart ska hon va me å hjälpa pappa.. :-D
 
 

Tjuva på Audins sommarhjul eftersom mina däck inte kommer förrän om några veckor, vill inte ha vinterdäck mer och eftersom Audin strejkar just nu kan ja lika gärna låna dom..!!

Nee, nu blir de snart skräpmat å mys i soffan!!!!

Måndag!

2009-04-20 09:38:09
kategori: Allmänt   [0] kommentera
Har verkligen inte alls orkat blogga nå under helgen. Varit så fint väder. Är till å me solbränd i ansiktet :-D
Helgen har vi iaf spenderat med vänner, (finns massa bilder i malins blogg) Ungarna har åkt fyrhjuling, fiddy, bobb :), korvgrillning å lek massor...!! Tack för en jätte rolig helg hörrni!!
Har varit massa kalasande oxå, igår va vi på 3 kalas :-) ett himla åkande, men kul å komma utanför huset en sväng..!!!!

Nej, dags för frukost. sen blir de nog ut å leka i de fina vädret!!

Stora Grabben!

2009-04-17 12:55:14
kategori: Melvin   [5] kommentera

Finast!

2009-04-16 13:14:21
kategori: Allmänt   [8] kommentera
GRATTIS Oppa!!!!

2009-04-16 09:45:42
kategori: Allmänt   [1] kommentera
Hipp Hipp Hurra på Oppas Födelsedag
HURRA HURRA HURRA!!!!


Massa Kramar från oss!!!
Ses på eftermiddagen!!!

Sötnos!

2009-04-15 14:03:57
kategori: Mathilda   [1] kommentera
Jag sitter vid datorn, Mathilda leke med sin grejjer bakom mig. Rätt som det är så hör jag hur hon börjar prata mer å mer, snabbare å snabbare, låter ungefär som japanska.. men mitt emellan japanskan så får hon lite då å då ur sig "e de dä då?"... Så jag vänder mig om å frågar va de är, hon pekar in i tältet å fortsätter med japanska å meningen "e de dä då?" lite här å där.. Så jag kryper väl ner å tittar i i tältet å där sitter de e nattfjäril i taket i tältet... :-D
"pippin" säger Mathilda å ser ut som ett frågetecken!!!Goa Unge!!

Tjejmiddag!!

2009-04-15 11:22:28
kategori: Allmänt   [3] kommentera

Ikväll blir de tjejmiddag ( Plus Melvin :-D ) hemma hos Fia. Tror Tacos stod på menyn idag... Super gött..!! Ska bli kul å träffa alla bruttorna me, antar att de kommer skvallras en hel del oxå, massa tjatter.. :-D


Annars är det som vanligt med oss, bara bra med andra ord.
Vi har lite planer här till sommaren, som jag verkligen hoppas blir av, fast de blir de, på ett eller annat vis. Då får ni nått nytt att följa här i bloggen.. ;-) Vill inte säga nått än, förrän jag vet att de är 100 att de blir av.. Så ni får vara lite nyfikna så länge..!!!

Nej, passa på å ta en dejt med tvättmaskin nu medan barna sover!!!

(Tack för alla kommentarer i inlägget under, tror vi är me i NLT idag)


Nu e vi me..

2009-04-14 11:30:28
kategori: Allmänt   [11] kommentera
Idag e vi me i DD, första bilden på oss som 4 i familjen!!!


Mina hjärtan!!

Vi lever!

2009-04-13 22:32:35
kategori: Allmänt   [2] kommentera

Japp, de gör vi. Har inte orkat me å sitta här nu i helgen. Har egentligen inget speciellt att skriva, som dom flest har vi flängt runt i dagarna nu å ätit massa god mat, träffat trevligt folk å umgåts.. :-) Grillat har vi oxå hunnt me... 

Ne, dejt me kudden nu!


Påskmat!!!

2009-04-11 10:51:39
kategori: Allmänt   [1] kommentera
Idag ska vi hem till Mamma och Pappa å få massa god påskmat. Mums!!!
Blev lite snoigt nu, vi har nyss vaknat allihop. Jag vaknade till för att Melvin ville ha nappen, då tittade jag på klockan- 10:25 stog den på... jisses.. Så vi flög ur sängen allihop. Vill ju gärna hinna göra oss klara innan va ska åka.
Skönt med sovmorron, men kanske inte såå länge!! Men man ska väl inte klaga.

Nej nu ska vi ta å göra oss klara här!!!
Ha en bra dag!!!

Påskkärring!!!

2009-04-09 15:04:16
kategori: Mathilda   [7] kommentera
Idag har Mathilda varit påskkärring på dagis. Nästan alla barn va utklädda, så söta så!!!!
Hade lite smått panik igår för jag har ju inga kläder som Mathilda kunde klä ut sig i, Men efter några samtal till både min Mormor, Mamma och Bettan så löste det sig..
Mathilda vägrade ha nått annat än sin mössa på huvudet. Så de fick väl bli den då.. :-D


Sötnosen!!


Våran lilla påskkärring på stöldturné, brorsans napp e ju mycke godare ;-)

Förklädet va ju lite stort, är ju meningen att den rutiga klänningen ska synas där bakom, nån stans.. :-D Men men, hon va så fin så. Tittade förvånat på mig när jag sa att det var en påskkärring i spegeln, så skrattade hon!!!

Längtar till Lördag!

2009-04-08 21:00:13
kategori: Allmänt   [3] kommentera


Kan man annat än längta efter denna soliga dag..!!!!!
(Plus massa massa god påskmat som vi ska äta på Lördag!)

Usch å Blää...

2009-04-08 09:24:47
kategori: Allmänt   [3] kommentera

Fy f*n rent utsagt. Nu börjar de. Igår plockade Roger första fästingen på Gizmo. Jag ryser. Jag hatar dessa äckliga djur, de finns nog f*n inge värre än fäsingar.
Ja då vet jag va jag kommer spendera dagarna med att göra - Dammsuga!!!! Kommer inte kunna sätta mig i soffan utan att dammsuga den först, den e ju svart så man ser inte om de kryper nån där.... Avskyr dom verkligen!!
Är nog enda nackdelen med vår/sommar, och en nackdel med att ha Katt.
Avskyr dom så mycket att jag/vi ska aldrig mer ha nå djur. Efter katterna får de va bra. Vill inte ha in massa äckliga djur (fästingarna alltså) nå mer...Mammas duktiga tjej!!

2009-04-07 17:48:13
kategori: Mathilda   [6] kommentera


Ja då va de dags för premiären!!!
Mathilda skulle absolut hålla i själv, vilket hon gärna fick göra. Andades jätte bra i den och blev helt hysterisk när vi tog bort den.. :-D
OCH HOSTAN FÖRSVANN DIREKT!!!!!!
Helt underbart. Måste va jätte skönt för henne!!!

Annars då, Varit en sån skön dag. Syrran kom hit runt 11 tiden. Sen tog våra ben å gick ner å hämtade Mathilda på dagis idag. Super skönt va de å gå. Efter de har vi bara härjat här hemma. Mammas stora busunge...!!!
 
Melvin passar på å sova medan vi busar!


Nej nu e ja såå hungrig, å såå pizza-sugen!!!!

Melvin!!

2009-04-07 10:31:07
kategori: Melvin   [5] kommentera


Läkarbesöket!

2009-04-06 19:57:01
kategori: Mathilda   [5] kommentera

Va ju till doktorn i dag me Mathilda. Det gick jätte bra, hon va så himla duktig. Hon fick göra stickprov (allergi) på armen - inte ett ljud. Fast jag trodde hon skulle bli lessen för jäklar va dom tröck djupt, på 4 ställen. Men de gick så bra. Dom testade för katt och hund. De visade pytte pytte lite för båda, men inte så man kan kalla henna allergisk mot dom. Så hon klarade sig. Vilket vi tyckte va bra eftersom vi har två katter.
Så sa läkaren att det finns ju inget direkt astma-test när dom e så små som Mathilda. Utan han utgick från de vi berättade. Så fick vi medicin som vi ska ge när hon blir dålig och blir hon bättre av medicinen så ska vi fortsätta ge den för då har hon förmodligen astma.

Det här ska monteras ihop, sen e de klart för användning!!

Jag hoppas verkligen att det funkar för henne så hon slipper bli så himla hostig så fort hon rör sig, stumpan min!!! Inge kul alls när hon springer omkring å härjar å man får lov att stanna henne å säga åt henne å sluta härja för hostan ska ge sig, inge kul för henne heller. Hon vill ju busa me alla andra..!!!
Nu kan hon förhoppningsvis de!!


Bobo docko

2009-04-06 11:35:39
kategori: Mathilda   [1] kommentera
Jajjemen, idag ska vi till "bobo docko" med Mathilda för att få veta om hon har astma eller inte. Spännande. Om de inte är astma måste de va nå annat iaf, för de e inte normalt att börja hosta när man busat i 2 min varje gång, och det ger sig inte förrän hon slutar heller... Spännande å se hur dom gör, om hon kommer få nå mediciner vi kan ge när hon blir så..osv.. Skulle vilja göra allergi-test på pälsdjur oxå eftersom både ja å Roger är allergiska (japp, vi har 2 katter iaf) å i princip alla andra i släkten på bådas sidor...
Undra bara vad man ska göra med våra två missar om hon oxå skulle va allergisk, om det ä därför hon blir så här hostig så fort hon anstränger sig...
Tusen frågor...

Får helt enkelt vänta å se nu va Bobo docko säger.. :-D
(Bobo Docko som Mathilda säger betyder Farbror doktorn, för den som inte förstog det)

Shoppingdag!!

2009-04-05 16:27:44
kategori: Allmänt   [7] kommentera
Idag har vi varit i borlänge å shoppat lite till barna. Dom behövde nya jackor båda två å Mathilda ett par stövlar.
Blev ju lite andra små saker oxå som nappar å sånt. Hittade äntligen en jeanskjol till mig som ja bara älskade, så den fick oxå följa med till slogåsen.. :-D

Mathildas nya jacka!


Melvins nya jacka!


Nya stövlar till Mathilda!


MIN!!

David och barna va oxå me upp, Sandra jobbade.. :-( Men men, nästa gång!!!


Mathilda och Olivia åker bil..!!!!

Och nu är Roger och David ute me alla ungarna å leker, Melvin sover i vagnen ute me dom å ja sitter här, men ska nu ta å städa av lite snabbt här hemma medan dom e ute allihop.. :-D

Ne, Hej så länge!!

Dunderklumpen

2009-04-03 12:56:38
kategori: Melvin   [1] kommentera
Jajjemen, nu e vi hemma igen.. Varit till Villgtt å lekt å busa.
Melvin hade ju läkarbesök vid 11. Mammas lilla dunderklump.

6 veckor och 3 dagar gammal är han idag.
Vikten sa: 6110g
Längden visade: 62cm

En riktigt stor å lång grabb vi har...!!
Läkaren sa så här: "ja inte ser han ut att vara 6 veckor, skulle gissat på 3 månader minst.."

Eftermiddagen blir nog lugn. Tänkte vi ska ut å gå lite sen när Mathilda vaknat i de här underbara vädret. Längtar verkligen efter sommaren nu!!!
Morgondagen kommer spenderas i sunnansjö, Kalas för Elias som fyller 2år idag. GRATTIS!!!

Nej nu e jag hungrig..!!
(Äntligen helg igen..)

Tidig morron..

2009-04-03 07:48:40
kategori: Melvin   [0] kommentera
Melvin ville tydligen vakna redan halv 7 i morse. Men nu sover han. Mathilda har precis fått välling. Så ska vi börja göra oss klara för en dag på Villgott. Ska in å träffa Malin, Liam & Alicia så tror jag att Sabina och Benjamin skulle komma oxå.
Klockan 11 är de läkarbesök för Melvin. Ha ska få spruta idag (tror jag), eller nej, e inte de vid 3 mån??... aja, de visar sig...Blir iaf vägning och mätning...

Nej nu lä ja sätta fart..!!

Mina.. Bara mina..

2009-04-02 13:13:56
kategori: Allmänt   [6] kommentera
(och Rogers så klart)


Det finaste ja vet..!!!

Våran dag!

2009-04-01 16:13:26
kategori: Allmänt   [3] kommentera
Idag har vi haft besök av Sandra Olivia och Lovisa.. Eftersom det såg ut så här idag..

.. Så har vi spenderat mesta tiden ute...


Som ni ser så spenderades den mesta tiden i vattenpölar. Jätte kul va de, Tyckte barna iaf..!!! Melvin och Lovisa passade på att sova medan storesyrrorna busade i vattnet...
Käkat lunch, fikat å tjålat massa skit har vi oxå hunnit me!! Så nu är vi helt slut, Mathilda har inte hunnit me å sova middag, men hon verkar oki, värre me mig, jag e helt slut efter en heldag ute å massa bus.. Märks att man börjar bli gammal.. ;-)
Har verkligen varit en jätte rolig dag, måste vi göra om!!!!
Underbara väder..!!!!!

Hur har din dag varit??

Här inne kan du läsa om det mesta som händer
i vårat liv. Våran lilla familj består av
Mamma Therese -84. Pappa Roger -79.
Tillsammans har vi 2 helt underbara små troll
♥Mathilda Juli -07 och lilla ♥Melvin Feb -09.
I veckorna är jag ensamstående eftersom
Roger jobbar i Sthlm. Vissa dagar är det
himla tufft, men vi klarar det rätt bra ändå
tycker jag!! Vi bor i ett hus som vi grejjar med
titt som tätt en liten bit utanför Ludvika (Dalarna).
Har lite kvar att göra innan vi är helt nöjda, om man någonsin blir det?!

Om det är något annat som ni undrar över är
det bara att fråga.Våran Prinsessa!
Född: 070727
Om Mig: Jag är en väldigt glad tjej. Jag älskar att
busa och leka, är nästan inte rädd för nånting
alls. En väldigt tålig tjej är jag, säger
flesta! Att reta både Mamma och Pappa är
något som jag är väldigt bra på! Tur att jag är så
söt att jag för det mesta kommer undan med
allt hyss jag gör!Våran Prins!
Född: 090217
Om Mig: Jag börjar bli riktigt stor nu! 8 tänder.
Går för fullt, härjar och busar. Retas me syrran
är nått jag är jätte bra på. Så nu har mamma
fullt upp å hålla koll på både mig å syrran eftersom ingen av oss stannar på stället hon sätter ner oss :-D Annars är jag precis som syrran -
Alltid nöjd och glad!!!Kärleken!
Som är och har varit min stora kärlek sen
vintern -03. Pappa till våra två underbara
skruttungar. Genomsnäll och "klassens clown"
är vad du är. Tillsammans med dej har man aldrig tråkigt.
Utan dej skulle jag inte vara den är jag är idag.
Du är min klippa och Jag Älskar dej!!